Bootkoffie Panamaria

Beschikbaarheid: Op voorraad

Smaakindicatie:Delicaat, sinaasappel, karamel & abrikoos.

Intensiteit: 3 van 5

Koffiesoort: Arabica 100%, caturra

Koffieplantage: Verscheidene boeren uit het Berggebied van Boquete. Uit de microklimaten van Volcancito, Horqueta en Volcan.

Ontmoet de koffieboer:
Koffieboer: Ricardo Koyner
Koffie: Panamaria
Plantage: 'the Carolina Farm' onderdeel van de Kotowa plantage
Locatie: Boquete, Panama

De koffieboer:
Ricardo Koyner is de derde generatie die de Kotowa plantage runt. Rond 1900 leefde niemand in het berggebied van Boquete. De grootvader van Ricardo, een Canadees die trouwde met een Panamese, vestigde zich daar. Hiermee stond hij aan de basis van dit succesvolle bedrijf dat de mooiste koffies produceert. Ricardo baseert zijn bedrijfsvoering op een integraal kwaliteits idee, waarbij de totale kwaliteit is gebaseerd op drie pijlers: de koffie, omgaan met de omgeving en zorg voor mensen.

De naam 'Panamaria':
Deze koffie, de eerste afkomstig uit Panama, maakt bijna 30 jaar deel uit van het assortiment van Boot Koffie. Panamaria is vernoemd naar Maria Ruiz, de toenmalige chef van de plantage en mede-vormgeefster van de unieke smaak. Barend vertelt: "In 1993 begonnen we, (Barend en broer Willem), met het importeren van koffies van Maria Ruiz. Mijn vader Jacob en moeder Marianne proefden in Panama toen samen met Maria en haar broers koffies uit verschillende micro plantage gebieden en stelden zo het smaakprofiel van de eerste Panamaria koffie samen. De Panamaria koffie werd direct een hardloper in het assortiment."

Boot Koffie bezoekt vier keer per jaar deze boeren om de beste lots in handen te krijgen. Het proeven en selecteren van deze koffie samen met de boeren is jaarlijks een intensief proces die we al bijna 30 jaar perfectioneren.

Koffiesheet: klik hier

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »