Hoe wordt koffie cafeïnevrij gemaakt?

Boot kiest bewust voor een volledig natuurlijk en biologisch gecertificeerd proces voor het cafeïnevrij maken van koffie. In 1988 ontwikkelde onze partner een gepatenteerd proces dat met behulp van natuurlijke kooldioxide onder relatief lage temperatuur en druk zijn werking doet. Dit bijzonder zacht proces met goede cafeïne-scheiding door toevoeging van CO2 garandeert een hoog behoud van de koffiecomponenten die zorgen voor aroma en smaak. Cafeïnevrij geluk door smaak!

Het proces in het kort:
De ongebrande koffie gaat nat in een afgesloten vat. Vervolgens wordt door middel van hoge druk CO2 toegevoegd waardoor er verdamping ontstaat. Door deze druk en verdamping wordt de cafeïne uit de boon gehaald en vervolgens afgezogen. Daarna wordt de koffie weer gedroogd tot het oorspronkelijke vochtgehalte. Er komen geen chemische middelen aan te pas.

 

Hieronder zie je een schematische weergave van het proces. Stap voor stap toegelicht.

 

Fase 1: Reiniging van de groene bonen

 



Fase 2: Bevochtiging


 


Fase 3A: Extractie

 

 

Fase 3B: Extractie

 



 

Fase 4: Drogen