Sparkling Tea - Bla

Beschikbaarheid: Op voorraad

Copenhagen Sparkling Teas worden gemaakt van een cuvée van theeën, die op dezelfde wijze worden samengesteld als een cuvée voor een mousserende wijn. Wij gebruiken uitsluitend biologische theesoorten van hoge kwaliteit, van delicate witte theesoorten tot de meer intense, vollere zwarte theesoorten. Elke fles bevat tot wel 13 verschillende theeën om een unieke smaak te creëren. De complexiteit van thee is te vergelijken met de wereld van wijn en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Nu in onze winkel:

  • BLÅ           0,0%
  • LYSERØD  0.0% 
  • GRØN       5%

De smaak kan je aangeven, in het opmerkingenvak, ná bestellen. 
Heb je interesse in grotere afname? Neem dan contact op, bij ons in de keuken.

 

BLÅ - 0.0%

Het doel was – in alle bescheidenheid – om `s werelds beste mousserende drank zonder alcohol te maken. In de BLÅ-editie is Copenhagen Sparkling Tea Company erin geslaagd een ongelooflijk rijke, lange en complexe smaak te creëren voor diegenen die liever geen alcohol drinken. BLÅ bestaat uit een breed scala aan theeën, 13 in totaal.

De eerste indruk is fris en levendig, met aangename tonen van bloemen, jasmijn en kweepeer. Daarna vermengen deze zich met de zachtheid van kamille en witte thee, en zorgen de geselecteerde zwarte theeën voor een plezierige structuur. Ten slotte volgen delicate tonen van appel en specerijen dankzij de Chai thee.

De lange en complexe smaakbeleving maakt BLÅ geschikt voor uiteenlopende toepassingen: als aperitief en bij voorgerechten, lichte hoofdgerechten en de meeste desserts.

 

LYSERØD - 0.0%

WELKOM LYSERØD (ROZE) De Copenhagen Sparkling Tea familie heeft een nieuw lid. Geniet van zijn droge, delicate smaak, compleet zonder alcohol. Met LYSERØD hebben we een absoluut unieke smaakbeleving gecreëerd en de droogste Sparkling Tea tot nu toe. Iets waar veel van onze dierbare, trouwe klanten en restaurants al lang om vragen. Naast het droge karakter heeft LYSERØD een mooi zacht mondgevoel, dankzij de exclusieve witte Silver Needle thee. De twee verschillende types Oolong thee zorgen voor complexiteit. De smaak wordt afgerond met discrete fruittonen van de Hibiscus bloem en First Flush Darjeeling thee. LYSERØD is een geweldig aperitief en de unieke smaak vraagt echt om spannende food pairings. Hierdoor kun je hem de hele maaltijd door drinken.

Door het droge karakter doet hij het extra goed bij lichte gerechten als vis, schaal- en schelpdieren, en in het bijzonder bij oesters. Drink Sparkling Tea LYSERØD gekoeld en uit een champagneglas. Santé!

 

GRØN - 5%

GRØN heeft zijn basis in de groene theeën en bevat duidelijke citrus tonen. Daardoor is het een perfecte metgezel voor Aziatische gerechten, zoals Thais en sushi. Deze cuvée heeft een frisse, minerale smaak waarin de op citrus gebaseerde theeën perfect in balans zijn met de witte thee. De smaakbeleving is afgerond met tinten van exotisch fruit en de citrus aroma’s blijven aangenaam op de achtergrond. Dit maakt GRØN zowel fris als opwekkend. (5% alcohol)

Serveertip: Samen met sushi, bij Aziatische gerechten of als een super fris aperitief.

 

't Geheime proces van Sparkling Tea

Wanneer de juiste cuvée van theeën is samengesteld, wordt aan de varianten met 5% alcohol (RØD, GRØN en VINTER) een kleine hoeveelheid biologische witte wijn toegevoegd. Bij de alcoholvrije BLÅ wordt een beetje versgeperst citroensap gedaan en hij wordt gezoet met biologisch druivensap.

De witte wijn en het druivensap nemen de smaken en aroma’s van de verschillende theesoorten in zich op. En dat leidt tot een uitdrukking zo levendig als wijn en vergelijkbaar met champagne. Vervolgens ondergaat de inhoud een speciaal ontwikkeld en geheim procedé, voordat de Sparkling Teas worden gebotteld met behulp van meer dan 5 bar druk. De methode is verfijnd tijdens honderden smaakexperimenten en combinaties, en de grote verscheidenheid aan watertemperaturen en verlengde infusietijd geven ongelooflijke aroma’s en diepte aan de smaak.

 

Het verhaal

Toen de bekroonde Deense sommelier Jacob Kocemba in 2011 in zijn wijnkelder begon te experimenteren met thee, kreeg hij te maken met wel 1.000 jaar oude theetradities. Met de ambitie om een geheel nieuw soort drank en een unieke alcoholvrije ervaring te creëren, begon Jacob nieuwe methoden te ontwikkelen om uiteenlopende theesmaken bij verschillende temperaturen te onttrekken. De allereerste Sparkling Tea werd geschonken in het Michelin-restaurant Hermann (NIMB) in Kopenhagen. Inmiddels is Copenhagen Sparkling Tea verkrijgbaar in Michelin-restaurants in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Nederland en Duitsland.

Sparkling Tea staat bekend om de combinatie van verschillende soorten exclusieve theeën – van fijne witte theesoorten tot de krachtigste zwarte thee, en creëert zo nieuwe smaken en indrukken in de theewereld. Dit resulteert in verschillende varianten zoals BLÅ, RØD, GRØN en de nieuwste toevoeging VINTER. Alle vier combineren de ongelooflijke kwaliteiten die in thee worden gevonden met de diepte, sprankeling en frisheid van champagne. En alles is natuurlijk biologisch.

Copenhagen Sparkling Tea Company wil unieke smaken, veel diepgang en een hoge complexiteit bieden – zonder te hoeven vertrouwen op een hoog alcoholpercentage.  

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »