Bloem durum tarwe

Beschikbaarheid: Op voorraad

Zorg dat je voor het maken van pasta de juiste meelsoort gebruikt. Het enige juist meel om te gebruiken is die van durum tarwe, oftwel grano duro. Dit pastameel is grof van structuur en gelig van kleur. Veel boeken schrijven dat je speciaal italiaans meel typo 00 moet gebruiken maar dit is echt onjuist!

Het verschil is dat het grovere pastameel de juiste structuur geeft aan de pasta. De pasta heeft meer bite en is voller van smaak. Type "00" is veel elastischer waardoor de uiteindelijke pasta een beetje snotterig en kauwgom achtig aandoet. Bovendien ziet het er niet zo geel uit als de grove soort.

Durumtarwe s een tarwesoort met een grote en harde korrel, waardoor het meel een hoog gehalte aan gluten bevat. De producten die van het meel van deze tarwesoort worden gemaakt, zijn extra stevig door het hoge glutengehalte. Ook heeft deze tarwe een hoog eiwitgehalte. Het meel is geel gekleurd doordat het endosperm van de korrel geel is.

Grof gemalen durumtarwe wordt gries of semolina genoemd en bestaat uit korrels met een diameter tussen de 0,25 en 0,75 mm. Hiervan wordt couscous gemaakt. Ook de typisch Italiaanse noedels en pasta's worden van dit gries gemaakt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »