Flammkuchen 10 stuks

Beschikbaarheid: Op voorraad

De flammkuchen, oftewel tarte flambée is ooit ontstaan doordat in het verleden de Elzasser bakkers het dunne deeg als testdeeg gebruikten om de temperatuur van de ovens te testen. Als het deeg gaarde binnen een aantal minuten dan was de temperatuur goed. Maar als het deeg in de fik vloog, wisten ze dat de temperatuur te hoog was.

Het eindresultaat lijkt op een pizza, maar niets is minder waar. Het deeg is echt anders (veel dunner en krokanter) en op een flammkuchen zul je als basis nooit tomatensaus vinden, crème fraîche daarentegen wel.

Met de toppings kun je eindeloos variëren 

 

Flammkuchen van bij ons in de keuken:


Onze flammkuchen zijn gemaakt van een deeg, welk uitsluitend bestaat uit het hoogwaardige Elzasser Weissen Mehl (de lichtste bloemsoort ter wereld), water, koolzaadolie en een beetje zout. De graankorrels worden middels een molensteen gemalen welke resulteert in een uiterst fijne bloem, de basis van ons deeg. Puur natuur, geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, geen additieven én geen gist! Met als resultaat die lichte, krokante en uitermate lekkere Flammkuchen. Ideaal als lunch, hapje bij de borrel, snelle bite voor onverwachtse visite.

 

Zelf een lekkere Flammkuchencreme maken?

500 gr. Crème Fraîche
300 gr. Sour Cream
200 gr. Volle Yoghurt (10% vet)
10 gram zout
10 gram gemalen witte peper
10 gram nootmuskaat
Alle ingrediënten goed Mengen en met garde tot een smeuïge massa kloppen.
Variatie: voeg 150 gram grove mosterd toe aan de crème

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »